Panificatie si patiserie, Retete cu carne de oaie, Retete cu carne de oaie, Retete cu carne de vita, Retete cu carne de vita, Retete culinare, Retete de mancaruri cu carne, Retete de turte si lipii, Retete din Turcia, Retete gratar, Retete internationale, Retete pe ingrediente

Reteta de Kebab TURCESC – facut acasa

Reteta de kebab turcesc

Uleiul Gurmanzilor, 100% Ulei de masline extra virgin presat la rece, 1 L

Prețul inițial a fost: 139,00 lei.Prețul curent este: 109,00 lei.

Pachetul Gurmanzilor 2

Prețul inițial a fost: 278,00 lei.Prețul curent este: 218,00 lei.

Uleiul Gurmanzilor, 100% Ulei de masline extra virgin presat la rece, 3 L

Prețul inițial a fost: 290,00 lei.Prețul curent este: 265,00 lei.

Uleiul Gurmanzilor, 100% Ulei de masline extra virgin presat la rece, 0.5 L

Prețul inițial a fost: 79,00 lei.Prețul curent este: 65,00 lei.

Salutare, prietenii mei gurmanzi, si bine v-am gasit la Sebi Acasa! Astazi, v-am pregatit ceva cu totul special: reteta de kebab autentica, asa cum se face in Turcia. Vom pregati trei tipuri de kebab: Adana, Urfa si Beyti kebab, fiecare cu propriile sale arome unice. Desi poate parea complicat, reteta de kebab este simpla si va arat pas cu pas cum puteti sa aduceti bucataria turceasca direct in casa voastra. Haideti sa vedem cum se face!

Ingrediente:

Pachetul Gurmanzilor 9

Prețul inițial a fost: 195,50 lei.Prețul curent este: 164,50 lei.

Balsamul Gurmanzilor, Balsam Rufe, Magia Florilor, 3 L

Prețul inițial a fost: 39,90 lei.Prețul curent este: 34,90 lei.

Detergentul Gurmanzilor, Detergent Rufe, Activ Power, 3 L

Prețul inițial a fost: 59,90 lei.Prețul curent este: 49,90 lei.

Pentru carne:

  • 400 g carne de miel (sau oaie)
  • 100 g carne de vita
  • Sare, dupa gust
  • Boia picanta, dupa gust (pentru Adana kebab)
  • Ardei rosu tocat marunt (pentru Adana kebab)
  • Patrunjel tocat (pentru Beyti kebab)
  • 2-3 catei de usturoi (pentru Beyti kebab)

Pentru salata:

  • 1 ceapa mare
  • 2 rosii
  • 1 legatura de patrunjel
  • Boia picanta

Reteta video – Kebab TURCESC

Instructiuni de gatire

  1. Pregatirea carnii pentru kebab

In Turcia, carnea pentru kebab se toaca manual cu un satir mare, numit zârt, pentru a-si pastra suculenta si textura. Dar, pentru a pregati acasa, putem folosi carne tocata prin sita cea mai mare a masinii de tocat. Amestecam 80% carne de miel cu 20% carne de vita, pentru a obtine echilibrul perfect intre grasime si carne. Este important ca amestecul sa contina o parte din grasimea de pe spatele mielului, pentru un gust autentic. Daca folosiți mai multa carne de vita, adăugați doar grăsime de la miel.

Sfat: Nu frământați prea mult carnea, ca sa nu devina prea fina. Kebab-ul trebuie sa isi pastreze textura, fara sa devina asemanator cu o chiftea.

  1. Condimentarea pentru Adana, Urfa si Beyti kebab

Dupa ce am pregatit carnea, o impartim in trei parti pentru fiecare tip de kebab:

  • Urfa kebab: Adaugam doar sare si patrunjel tocat, pentru un gust simplu si autentic. Acest kebab este cunoscut pentru savoarea sa blanda.
  • Adana kebab: Peste kebabul urfa adaugam fulgi de ardei picanti. Adana kebab este faimos pentru gustul sau picant si iute, perfect pentru cei care iubesc mancarea cu personalitate.
  • Beyti kebab (doar carnea, deoarece Beyti se face diferit): Adaugam patrunjel tocat si usturoi zdrobit. Aceasta varianta este mai aromata si usor diferita datorita usturoiului si patrunjelului, care ii ofera un plus de prospetime.

Sfat: Lasati amestecul de carne sa se odihneasca pentru peste noapte daca este posibil, de nu macar o ora. inainte de a-l modela, pentru a permite aromelor sa se amestece bine…

  1. Modelarea kebabului pe frigărui

Pentru a pregati kebab-ul, veti avea nevoie de frigărui metalice, (2 cm latime) tipice rețetelor de Urfa, Adana sis kebab. Luati 60-70 g de carne pentru fiecare kebab si modelati-o pe frigarui. Pentru a obtine forma autentica, folositi trei degete si modelati carnea de-a lungul frigăruiei.

  1. Gatirea kebabului – in tigaie, pe gratar sau la cuptor

Acum, trecem la gatirea kebabului. Puteti alege metoda care va este la indemana la voi acasa.

  • In tigaie: Puneti o tigaie pe foc, adaugati un strop de ulei si prajiti frigăruile la foc mediu. Este important sa nu folositi mult ulei, deoarece carnea de miel este suficient de grasa.
  • Pe gratar (reteta originala): Aceasta este varianta autentica. Gatiti kebaburile pe un gratar incins, pana cand se rumenesc frumos pe toate partile. Aroma fumului le va da un gust deosebit.
  • La cuptor: Daca preferati o metoda mai simpla, asezati frigăruile pe o tava si coaceti-le la 180-200°C pentru aproximativ 20 de minute, intorcandu-le la jumatatea timpului.

Sfat: Indiferent de metoda aleasa, asigurati-va ca frigăruile sunt gatite uniform si nu le usucati prea tare.

  1. Pregatirea salatei pentru kebab

In timp ce kebaburile se gatesc, pregatiti salata traditionala turceasca, care completeaza perfect aromele acestui preparat:

  • Tocati ceapa, roșiile si patrunjelul si amestecati-le intr-un bol. Adaugati sumac, boia picanta dupa gust si un praf de sare.
  • Lasati salata sa stea cateva minute pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
  1. Servirea kebabului turcesc Adana si Urfa Kebab

Odata ce kebaburile sunt gata, serviti-le fierbinti alaturi de lipie proaspata si salata de ceapa si rosii. Daca doriti, puteti adauga si un ardei copt langa kebaburi pentru un plus de savoare. Kebab-urile se pot savura direct de pe frigarui sau le puteti scoate si înfășura in lipie.

Cum se pregateste Kebabul Beyti?

Pentru kebabul Beyti, carnea se pregătește cum v-am explicat, apoi se întinde pe lipii încălzite. Se adaugă legume proaspete (roșii, castraveți, ceapă, salată verde) și sos de iaurt cu usturoi. Se rulează strâns lipia în jurul umpluturii, se taie în bucăți, iar fiecare bucățică poate fi servită cu sos de roșii pe deasupra. Servește kebabul cald, decorat cu pătrunjel sau ardei iute, după preferință.

Sfat: Pentru o experienta completa, incalziti usor lipiile pe gratarul unde ati pregatit kebaburile, astfel incat sa prinda si ele aroma de fum.

Concluzie: De ce sa incerci reteta de kebab acasa?

Aceasta reteta de kebab este perfecta pentru cei care vor sa aduca in bucataria lor un pic din magia gastronomiei turcesti. Cu doar cateva ingrediente simple si un pic de rabdare, puteti crea un preparat care va impresiona orice invitat. Adana, Urfa si Beyti kebab au fiecare cate ceva special, asa ca va recomand sa le incercati pe toate si sa descoperiti care este preferatul vostru.

author-avatar

Despre Sebi

Salut. Sunt Sebi, fondatorul La Sebi Acasă, poate că ai auzit de rețetele mele care ies de fiecare dată și despre sfaturile utile pe care le împărtășesc cu sinceritate tuturor prietenilor gurmanzi. Te invit sa ma urmaresti pe canalele de social media si sa descoperi retete noi si savuroase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *