Retete culinare, Retete de gogosi, Retete de patiserie dulce

Papanasi prajiti cu branza de vaci – reteta perfecta acasa

papanasi cu branza

Reteta de papanasi cu branza de vaci

Uleiul Gurmanzilor, 100% Ulei de masline extra virgin presat la rece, 1 L

Prețul inițial a fost: 139,00 lei.Prețul curent este: 109,00 lei.

Uleiul Gurmanzilor, 100% Ulei de masline extra virgin presat la rece, 0.5 L

Prețul inițial a fost: 79,00 lei.Prețul curent este: 65,00 lei.

Uleiul Gurmanzilor, 100% Ulei de masline extra virgin presat la rece, 3 L

Prețul inițial a fost: 290,00 lei.Prețul curent este: 265,00 lei.

Pachetul Gurmanzilor 2

Prețul inițial a fost: 278,00 lei.Prețul curent este: 218,00 lei.

Va salut prietenii mei gurmanzi! Astazi va impartasesc o reteta ceruta de voi – papanasi cu branza de vaci, pufosi si deliciosi. Prepararea lor e mai simpla decat ati crede, si o data ce veti vedea tehnica, veti putea savura aceste delicii direct acasa. Fie ca ii serviti cu smantana si dulceata de afine, papanasii prajiti sunt un desert de neuitat.

Papanasi (PRAJITI) cu branza de vaci – reteta perfecta acasa

La Sebi Acasa
Papanasii prajiti cu branza de vaci sunt un desert romanesc indragit, cu interior pufos si exterior crocant, perfect pentru momentele in care vrei sa te rasfeti cu ceva dulce si autentic.
Timp Preparare 15 minutes
Timp de Gatire 20 minutes
Timp Total 35 minutes
Tip reteta Retete de prajituri
Portii 4 persoane
Calorii 290 kcal

Ingrediente
  

  • 500 g branza de vaci
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare video

Rezumat reteta

Aceasta reteta de papanasi prajiti este simpla, gustoasa si ideala pentru a aduce gustul copilariei direct in bucatarie, fara efort prea mare.

Cum sa prepari papanasii perfecti cu branza de vaci

Detergentul Gurmanzilor, Detergent Rufe, Activ Power, 3 L

Prețul inițial a fost: 59,90 lei.Prețul curent este: 49,90 lei.

Balsamul Gurmanzilor, Balsam Rufe, Magia Florilor, 3 L

Prețul inițial a fost: 39,90 lei.Prețul curent este: 34,90 lei.

Pachetul Gurmanzilor 9

Prețul inițial a fost: 195,50 lei.Prețul curent este: 164,50 lei.

Pasul 1: Pregatirea compozitiei de papanasi

Incepem prin a adauga branza de vaci intr-un bol mare. Ideal ar fi sa folositi o branza nesarata, care se gaseste usor la supermarket. Adaugam coaja rasa de lamaie pentru aroma, un ingredient esential ce da un gust deosebit papanasilor. Punem cele doua oua, sarea, si pentru un plus de aroma, un plic de zahar vanilat (optional).

Nu uitam de lingurita de bicarbonat de sodiu. Este cheia pentru ca papanasii sa iasa pufosi. Puteti observa cum compozitia incepe sa se lege in timp ce framantam usor ingredientele. Daca aveti un mixer, il puteti folosi pentru a amesteca mai usor branza cu restul ingredientelor.

Pasul 2: Incorporarea fainii

Adaugam faina treptat in compozitie. Desi reteta recomanda 250 gr de faina, aceasta cantitate poate varia usor in functie de branza si de marimea oualor. Framantam usor si observam textura aluatului – trebuie sa fie usor moale, dar sa nu se lipeasca prea tare de maini. Daca aluatul devine lipicios, putem presara un strop de faina pentru a-l modela mai usor.

Pasul 3: Odihna aluatului

Dupa ce am obtinut un aluat omogen, il lasam sa se odihneasca timp de aproximativ 10 minute. In acest timp, punem uleiul la incins intr-o tigaie adanca. Uleiul trebuie sa fie la temperatura de 175°C, suficient de cald incat papanasii sa se rumeneasca frumos fara sa absoarba prea mult ulei.

Pasul 4: Formarea papanasilor

Dupa ce aluatul s-a odihnit, presaram putina faina pe masa si incepem sa-l modelam. Impartim aluatul in 8 bucati aproximativ egale, de 90-100 gr fiecare. Acestea vor deveni baza papanasilor. Pentru fiecare bucata mare formam o bila rotunda, iar apoi o aplatizam usor cu palma. Cu degetul, facem un orificiu in mijlocul fiecarui papanas, obtinand forma clasica.

Mai lasam putina coca pentru a forma cate o bila mica pentru fiecare papanas, care va fi asezata deasupra atunci cand il servim. In total, trebuie sa avem 8 papanasi si 8 bile mici.

Pasul 5: Prajirea papanasilor cu branza de vaci

Punem papanasii in uleiul incins si ii prajim pana cand devin aurii pe ambele parti. Este important sa avem grija la temperatura – daca uleiul este prea fierbinte, papanasii se vor arde la exterior si vor ramane cruzi in interior. Pentru a verifica daca uleiul este la temperatura potrivita, putem adauga mai intai una dintre bilele mici. Daca aceasta se rumeneste uniform, uleiul este gata.

Dupa ce s-au rumenit, scoatem papanasii pe un servet de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Servirea papanasilor

Acum vine partea cea mai frumoasa: servirea! Papanasii sunt deliciosi atunci cand sunt calzi, serviti cu smantana si o portie generoasa de dulceata de afine deasupra. Dulceata si smantana completeaza perfect gustul branzei din aluat, oferindu-va o experienta autentica de papanasi cu branza de vaci, ca la mama acasa.

Sfaturi pentru un papanas perfect

  1. Alege o branza de vaci nesarata – gustul final al papanasilor depinde foarte mult de branza folosita, iar cea nesarata este ideala pentru aceasta reteta.
  2. Regleaza cantitatea de faina – in functie de consistenta branzei si de dimensiunea oualor, s-ar putea sa fie nevoie de mai multa sau mai putina faina.
  3. Temperatura uleiului – mentine o temperatura de aproximativ 175°C pentru a evita prajirea excesiva sau insuficienta a papanasilor.
  4. Forma perfecta – daca papanasii nu ies rotunzi din prima, ii puteti modela usor cu mainile, trecandu-i prin putina faina pentru a capata forma dorita.

Acum ca ati invatat toate aceste secrete, va invit sa incercati aceasta reteta de papanasi cu branza de vaci acasa. Va promit ca vor iesi pufosi, gustosi si numai buni de servit la masa. In mod normal se servesc cu dulceata de afine, eu am folosit ce aveam la indemana. Nu uitati sa imi trimiteti pozele cu papanasii vostri si sa va abonati la canalul meu YouTube La Sebi Acasa.

author-avatar

Despre Sebi

Salut. Sunt Sebi, fondatorul La Sebi Acasă, poate că ai auzit de rețetele mele care ies de fiecare dată și despre sfaturile utile pe care le împărtășesc cu sinceritate tuturor prietenilor gurmanzi. Te invit sa ma urmaresti pe canalele de social media si sa descoperi retete noi si savuroase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating